Interim Communicatie

Heb je tijdelijk een communicatieadviseur nodig? Speelt er een verandertraject waarbij ik je kan ondersteunen? Wil je een community opbouwen via je eigen kanalen? Ik help je graag bij in- of externe communicatieprojecten. Ik heb ruime ervaring met interne- en verandercommunicatie, met positionering en met strategische copywriting. Ik ben goed in het schakelen tussen verschillende niveaus (strategisch en tactisch). Ik zie verbanden, zie het grotere geheel, maar zorg ook dat projecten worden geïmplementeerd en uitgevoerd. Ik heb een creatief netwerk, waarmee ik voor elke klus het beste team kan samenstellen. Bovendien ben ik nieuwsgierig en onderzoekend. Ik maak een onderwerp en werkplek snel eigen.

Of het nu gaat over het communiceren over jouw merk of over de veranderingen die binnen je afdeling op stapel staan. Ik ga heel graag voor je aan de slag. Wil je de mogelijkheden bespreken? Aarzel niet en neem contact met me op.

Zullen we kennismaken?

Copy & concept

Een creatief communicatieconcept moet uiteindelijk ook uitvoerbaar zijn. Daarom is de strategie bij conceptontwikkeling zo belangrijk. Het geeft handen en voeten aan het idee, zodat het concept gaat leven en zichtbaar wordt.

Copy & concept is en blijft mijn eerste liefde. Of het nu gaat om een communicatiecampagne, een veranderverhaal, salespitches of jouw eigen story. Met een goed concept en sterke copy geef je je merk persoonlijkheid en onderscheid je je van andere diensten en producten.

Ik houd van taal en ik houd van schrijven. Ik geef merken hun eigen stem. Door goed te luisteren en te zoeken naar de verhalen en dat vervolgens te reproduceren.

Ook help ik organisaties en bedrijven bij het vinden van hun eigen schrijftalenten. Ik geef workshops over bloggen of over het schrijven van korte artikelen. Of ik leer hoe ook jij een dijk van een pay off kunt maken of een heel goed script voor je eigen vlogs.

Uit ’t copy van Clason is de naam van mijn eigen blog. Hier vind je kleine teksten over de dingen die me bezighouden. Veelal non-fictie. Soms verzonnen. Het is een onderdeel van mijn identiteit. Het houdt me scherp. Want inspiratie is overal. Als je maar kijkt.

Afspraak maken?

(Kinder)schrijfcoach

Voor kinderen
Met schrijven, lezen en coachen, laat ik kinderen en jongeren tot 17 jaar zien dat woorden op papier houvast kunnen geven. Niet alleen als je kind bent. Ook later in een volwassen leven. Want woorden zijn er altijd. Eigen woorden. Die niemand anders kan creëren dan jijzelf.

Mijn visie is dat je met schrijven, proza of poëzie, als een soort ragebol in je hoofd je gevoelens bij elkaar veegt en ze op papier zet. Na zo’n grondige schoonmaak voel je je misschien rustiger of vrolijker. Of snap je beter waarom je je voelt zoals je je voelt.

Ik help kinderen die bijvoorbeeld veel piekeren of angstig zijn. Die het spannend vinden om voor de klas iets te vertellen of te presenteren. Kinderen die verdrietig zijn om een scheiding of een andere grote verandering (verhuizing, overlijden). Van gebrek aan zelfvertrouwen tot niet kunnen slapen. Van boos zijn tot niet goed kunnen uiten. Wat het ook is, ik zoek samen met het kind naar een oplossing die bij hem of haar past.

Storytelling voor volwassenen
Hoe vertel jij je verhaal? Ik leer je hoe je jouw doelgroep boeit. Of dat nu tijdens een speech is of op je eigen blog. Want iedereen heeft een verhaal, ook jij. Alleen moet je de juiste woorden ervoor vinden. Wil je leren hoe je met verhalen impact vergroot? Ben je op zoek naar een stappenplan naar jouw eigen content? Naar jouw eigen tone of voice? Neem contact met me op. Ik help je graag.

Nieuwsgierig (kind)?